Begrafenisverzekering vergelijken

Een begrafenisverzekering afsluiten is vaak niet iets wat bovenaan de to-do-list van mensen staat, maar het is wel verstandig om er bijtijds één af te sluiten. Al was het alleen maar om te voorkomen dat nabestaanden voor financiële verrassingen komen te staan. Uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten kan heel makkelijk via onze website. Vergelijk eenvoudig verschillende begrafenisverzekeringen en maandelijkse premies van grote en betrouwbare verzekeraars. Een uitvaart kan flink in de kosten lopen. Gemiddeld moet je uitgaan van minimaal 6000 euro voor een crematie en 8000 voor een begrafenis. Daarom is een goedkope begrafenisverzekering afsluiten verstandig!

Soorten verzekeringen

Er zijn vier soorten begrafenisverzekeringen. Bij de kapitaalverzekering betaal je maandelijks premie waarmee je ‘spaart’ voor een eindbedrag dat je nabestaanden naar eigen inzicht kunnen besteden aan de uitvaart. Bij de naturaverzekering betaal je een premiebedrag dat de verzekeraar uitgeeft aan de uitvaart. De nabestaanden hoeven hierbij niets te regelen; dat doet de aangewezen uitvaartondernemer op basis van de door jou doorgegeven wensen. De naturasommenverzekering reserveert voor nabestaanden een bedrag dat ze uitsluitend aan de uitvaart mogen besteden. Bij de combinatieverzekering betaal je premie voor bepaalde diensten van de uitvaartondernemer en voor een geldbedrag dat nabestaanden kunnen besteden aan de uitvaart.

Online premies vergelijken

In de online vergelijker kun je zien welke begrafenisverzekeringen er worden aangeboden, wat de verzekerde bedragen zijn en wat de maandpremie is. Let wel, ze gaan hierbij uit van iemand die 18 is. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie zal zijn. Dit komt omdat uitvaartverzekeraars rekening houden met levensverwachting en kostenstijgingen van de uitvaartbranche in de toekomst. Je kunt ook per verzekeraar bekijken wat er wel en niet wordt vergoed. Bovendien vind je de voor- en nadelen per verzekeraar terug. Voor speciale wensen kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar van je keuze.

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering

Het is belangrijk om een paar zaken goed in de gaten te houden bij het kiezen van de verzekering. De dekkingsgraad bijvoorbeeld. Kijk goed welke diensten worden verzekerd en welke niet. Sommige dingen moeten nabestaanden zelf betalen, bijvoorbeeld een apart graf. Daarnaast is de indexatie belangrijk. Is de verzekering waardevast? Dit is belangrijk omdat de prijzen in de uitvaartbranche stijgen in de toekomst. Daarom kun je beter een verzekering afsluiten waarbij je iets meer betaalt per maand, zodat je onverwachte kosten voor nabestaanden voorkomt. Bekijk ook of het mogelijk is om je uitvaartwensen op enig moment aan te passen.

Dekking tot bepaalde hoogte zelf invullen

Hoewel je voor specifieke wensen contact op moet nemen met de uitvaartverzekeraar waar je oog op is gevallen, kun je bij de meeste verzekeraars de dekking deels zelf invullen. Zo kun je alvast uitrekenen welk bedrag gereserveerd moet worden voor catering, rouwkaarten en de uitvaartdienst. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een begrafenis duurder is dan een crematie. Een begrafenis loopt al snel op tot minimaal 7500 tot 8000 euro. Een crematie kost minstens 6000 euro. Een religieuze uitvaart verzekeren is vaak ook mogelijk. Dit moet je alleen wel goed aangeven tijdens het afsluiten van een begrafenisverzekering.