Goedkoopste uitvaartverzekering

Goedkoopste uitvaartverzekering

Met een goede begrafenisverzekering weet je zeker dat je de kosten voor een uitvaart gedekt hebt. Zelfs met een goedkope verzekering zorg je er al voor dat nabestaanden niet voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. Er zijn verschillende verzekeringen op de markt. Over het algemeen geldt dat verzekeraars de levensverwachting meenemen in hun berekening. Hoe jonger je een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse lasten. Als je op latere leeftijd de verzekering afsluit, betaal je dus ook een hogere premie. Het bedrag waarvoor je je minimaal zou moeten verzekeren is 7000 tot 8000 euro aangezien een gemiddelde uitvaart zo veel kost.

Uitvaartverzekering in natura

Als je een betaalbare verzekering wil, kun je kiezen voor een begrafenisverzekering in natura. Je betaalt een maandelijkse premie zodat je verzekeraar de kosten van de uitvaart dekt en de uitvaart ook regelt van A tot Z. Denk aan de kist, de rouwkaarten, opbaren en vervoer naar het uitvaartcentrum en de begraafplaats. De nabestaanden hoeven dus niets te betalen. De kosten van deze premie zijn relatief voordelig omdat de verzekeraar contractafspraken heeft met uitvaartondernemers. Hierdoor kan de prijs relatief laag blijven en dat is ook de reden dat veel mensen voor deze verzekering in natura kiezen.

Uitvaartverzekering in kapitaal

Als je wil dat de nabestaanden zelf de uitvaart regelen en organiseren, dan kun je kiezen voor een kapitaalverzekering. Dit heeft voordelen en nadelen. Je verzekert je uitvaart voor een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen dan zelf bepalen welke uitvaartondernemer ze kiezen en hoe de uitvaart eruit komt te zien. Het nadeel hiervan is dat het uit te keren bedrag vaak geen rekening houdt met prijsstijgingen en de werkelijke kosten van de uitvaart in de toekomst. Dit kan betekenen dat de nabestaanden alsnog geld moeten bijleggen. Dit is zeker het geval bij de goedkoopste uitvaartverzekering.

Begin jong met een uitvaartverzekering

Omdat de kosten van een begrafenis of uitvaart in de toekomst hoger zullen worden, is het verstandig om zo jong mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars zullen tot 25 jaar een zogeheten risicoverzekering aanbieden. Vanaf 25 is het mogelijk om een normale verzekering af te sluiten. Omdat de verzekeraar rekening houdt met levensverwachting zal de premie enkele euro’s per maand kosten. Het bedrag hangt ook af van je wensen. Hoe ouder je bent als je de verzekering afsluit, hoe hoger de maandelijkse premie. Dit komt omdat in een kortere periode een groot bedrag gereserveerd moet worden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Omdat geen persoon en geen situatie gelijk is, is het een goed idee om online uitvaartverzekeringen te vergelijken. Bepaal eerst of je voorkeur uitgaat naar een verzekering in natura of in geld. Vervolgens kun je verschillende polissen met elkaar vergelijken om tot de beste prijs- en kwaliteitsverhouding te komen. Persoonlijke voorkeuren kunnen invloed hebben op de prijs. Hoe meer eisen, hoe hoger de prijs. Kies altijd voor een gerenommeerde en betrouwbare uitvaartverzekeraar, zodat je er zeker van bent dat de uitvaart goed geregeld wordt.